Overslaan naar content

HR Manager

Op locatie
 • Arnhem
HR

Functieomschrijving

Een Mantel fiets op iedere hoek van de straat! Dat is onze missie. Als HR Manager lever je hier een hele belangrijke bijdrage aan, iedere dag weer opnieuw. Onze kernwaarden Samen, Ondernemen(d) met Plezier vormen de basis waarop we met elkaar werken aan de ontwikkeling van onze organisatie.

Lijkt je dat een toffe werkplek? Word dan onze HR Manager en bouw hier zelf aan mee.

Als HR Manager zorg je samen met je team voor een zichtbare en toegankelijke HR-afdeling voor alle Mantel medewerkers. Je bent verantwoordelijk voor het bepalen van de strategische koers van de HR-afdeling in samenwerking met het MT en geef je hier invulling aan samen met je team door projecten te realiseren. Je bent niet alleen een leider, maar ook een coach voor je team. Je begeleidt hen in hun professionele groei en zorgt ervoor dat ze hun volledige potentieel bereiken.


Als HR Manager bij Mantel neem je de leidinggevenden mee in wat voor hen belangrijk is om te weten over HR. Je coacht ze en maakt ze beter. Wij zijn een jonge organisatie en veel leidinggevenden zijn doorgegroeid vanuit hun specifieke vakmanschap. Voor hen is ondersteuning op het gebied van leidinggeven extra belangrijk.


Onze collega’s zijn iedere dag bezig met onze missie. Daarbij komen zij verschillende vraagstukken tegen. Denk aan verzuimbegeleiding, on- en offboarding en doorstroom. Jij helpt hen vooruit vanuit je HR expertise. Uiteraard doe jij dit gevraagd, maar ook ongevraagd. In deze functie ben je dus een mix van coach en strategische kopman of -vrouw, waarbij jouw werk niet zozeer draait om het kraken van ingewikkelde puzzels, maar om het begrijpen van de diversiteit aan mensen en situaties. Jouw kwaliteit ligt niet alleen in het oplossen van mechanische problemen, maar vooral in het doorgronden van wat er speelt, het inschatten van situaties en het bedenken van passende oplossingen strategieën. De variatie in het soort werk is wat jou juist zo aanspreekt.


Wat hebben we voor je in petto?

Belonen op basis van toegevoegde waarde, dat moet het vertrekpunt worden binnen Mantel. En naast dit mooie project hebben we nog tal van andere projecten waarmee jij onze organisatie verder professionaliseert. Een ding is zeker, jij weet deze wensenlijst te vertalen naar een concrete roadmap met korte- en langetermijnacties en gaat hier samen met het HR-team mee aan de slag. Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan het HR fundament en de implementatie van een nieuw HRM systeem (AFAS). Dit was hard nodig, om onze organisatie toekomstbestendig te maken. En zoals je begrijpt, gaat dit niet zonder slag of stoot. Presteren en plezier gaan hand-in-hand bij Mantel. We komen uit een turbulente tijd en focussen nu op het behoud van medewerkers en talentmanagement. Dus: er is werk aan de (fietsen)winkel.


Ons team

Het HR team bestaat uit een Teamhoofd HR, een HR medewerker, een HR adviseur, een Recruiter en momenteel een stagiair. Het Teamhoofd HR neemt de dagelijkse aansturing voor zijn rekening, jij kijkt hierbij vooral naar de langetermijnontwikkeling van het HR team.


Hier krijg je energie van

 • Bouwen! Jij vindt het leuk om aan een team te bouwen. Jij helpt en ondersteunt de HR collega’s om de beste versie van zichzelf te zijn. Als individu, maar vooral als team;

 • Een positieve en inclusieve werkcultuur. Jij staat voor een plek waar iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan en mag zijn;

 • Het adviseren van managers. Dat doe je voor uiteenlopende HR gerelateerde vraagstukken;

 • Resultaten bereiken. Ondanks de waan van de dag verlies jij de lange termijn niet uit het oog en weet jij vooruitgang te boeken met het team.

Vereisten

Wat bieden we jou?

 • Fietsend naar het werk? Dat kan. Je ontvangt een vergoeding voor elke gefietste kilometer en kunt gedoucht je werkdag beginnen.

 • Werk je graag hybride? Bij ons werk je deels op kantoor en deels thuis, inclusief thuiswerkvergoeding.

 • Ben jij ondernemend? Mantel is een plek waar je vrijheid, vertrouwen en ruimte tot initiatief krijgt om het verschil te maken.

 • Met korting op ons hele assortiment heb je altijd als eerste de nieuwste collectie in huis.

 • Ben je sportief, heb je een druk gezinsleven of ben je vrijwilliger bij de lokale voetbalvereniging? Vind de ideale balans tussen werk en thuis.


Wat willen we graag dat je meebrengt?

 • HBO+/WO werk- en denkniveau.

 • Relevante werkervaring, of dat nou 5 of 8 jaar is. Het gaat ons erom dat je alle facetten van het HR vak al een keer bij de hand hebt gehad.

 • Je kunt snel schakelen tussen het uitwerken van nieuw (strategisch)beleid en het toepassen ervan.

 • Ervaring met veranderingsprocessen en het leiden van projecten.

 • Je hebt meer dan voldoende leidinggevende ervaring en hebt kaas gegeten van alle aspecten van het HR vak.

 • Je neemt initiatief, bent ondernemend en weet het team te enthousiasmeren en inspireren.


Sluit ook aan bij ons peloton!

Word jij enthousiast van deze functie én van ons? Stuur dan je CV en laat in een motivatie weten waarom we jou niet voorbij mogen laten fietsen. Als je vragen over deze vacature hebt, kun je contact opnemen met Brent:

📞 Bellen (06-39530062)

📱 Whatsapp
✉️ Mailen (recruitment@mantel.com)


We stellen het niet op prijs als andere bedrijven op deze vacature reageren om hun diensten aan te bieden, maar blijven wel even goede vrienden.

Op locatie
 • Arnhem
HR

of