Overslaan naar content

HR Adviseur

Op locatie
 • Arnhem
€ 3.108 - € 3.750 per maandHR

Functieomschrijving

⏰ 32 - 38 uur per week

💰 €3.108 - €3.750 per maand

🎓 Persoonlijk leerbudget

Een Mantel fiets op iedere hoek van de straat! Dat is onze missie. Als HR Adviseur lever je hier een hele belangrijke bijdrage aan, iedere dag weer opnieuw. Onze kernwaarden Samen Ondernemen met Plezier vormen de basis waarop we met elkaar werken aan de ontwikkeling van onze organisatie.


Als HR Adviseur bij Mantel sta je naast de leidinggevenden en ben je er voor de medewerkers. Onze collega’s zijn iedere dag bezig met onze missie. Daarbij komen zij verschillende vraagstukken tegen. Denk aan verzuimbegeleiding, on- en offboarding en doorstroom, jij helpt hen vooruit vanuit je HR expertise. Uiteraard doe jij dit gevraagd, maar ook ongevraagd.


In deze functie ben je een mix van adviseur en sparringpartner, waarbij jouw werk niet zozeer draait om het kraken van ingewikkelde puzzels, maar om het begrijpen van de diversiteit aan mensen en situaties. Jouw kwaliteit ligt niet alleen in het oplossen van mechanische problemen, maar vooral in het doorgronden van wat er speelt, het inschatten van situaties en het bedenken van passende oplossingen. De variatie in het soort werk is wat jou juist zo aanspreekt.


Stel je voor: een collega komt naar je toe met een ongebruikelijk verzoek... Hoe ga je daarmee om? Of er is wrijving in een team... Hoe pak je dat aan? Of een medewerker voelt zich niet meer op zijn plek, maar waar wel, weet hij niet zo goed. Jij bent zijn gids.


Wat hebben we voor je in petto?

Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan het HR fundament en de implementatie van een nieuw HRM systeem (AFAS). Dit was hard nodig, want we zijn gegroeid als kool. En zoals je begrijpt, gaat dit niet zonder slag of stoot. Presteren en plezier gaan hand-in-hand bij Mantel. We komen uit een turbulente tijd en focussen nu op het behoud van medewerkers en talentmanagement. Dus: er is werk aan de (fietsen)winkel.


Als HR Adviseur creëer je zo je eigen toegevoegde waarde, want je brengt tenslotte een groot deel van jezelf mee! Daarnaast zijn er ook mooie projecten om te zorgen dat Mantel voor medewerkers een nog fijnere plek is om te werken. We hebben jou onder andere nodig voor het updaten van de functieprofielen, het aanscherpen van het onboardinsprogramma en het ontwikkelen van workshops om de leidinggevenden nog beter uit te rusten om hun werk goed te doen. De HR manager heeft de grote lijnen en plannen uitgezet. Deze plannen zijn niet in beton gegoten, hier ben je welkom om je frisse ideeën op los te laten.


Na een periode met een mooie groei, moeten er veel processen, taken en activiteiten opnieuw gefinetuned worden.


Vertrouwen, dat is de basis van onze samenwerking. 

Je krijgt van ons het vertrouwen en de ruimte om initiatief te nemen, te groeien en plezier te hebben.

Vereisten

Met wie ga je werken?

Samen met je team zorg je voor een solide HR fundering en ben jij dé sparringpartner voor de organisatie. We zijn een team, maar jij bent het aanspreekpunt voor de winkels. Als we het vertalen naar ons jargon, ben jij de mechanieker van de ploeg. Jij zorgt ervoor dat onze wielrenners kunnen excelleren. Wat kapot is, wordt vervangen, wat vastloopt, wordt gerepareerd.

Ons HR team bestaat uit een HR medewerker, twee HR adviseurs, een recruiter en stagiaire. Het team wordt aangestuurd door Anouk, onze HR Manager. Team HR valt onder het domein People & Experience. Dat betekent dat we nauw samenwerken met alle servicegerichte afdelingen aan de werknemer- en klantbeleving. Mantel fietst met je mee!


Wat bieden we jou?

 • Een contract van 32 tot 38 uur per week. Je begint met een contract van 12 maanden, met een duidelijk perspectief op een vaste positie

 • Een salaris van €3.108 tot €3.750 per maand o.b.v. 38 uur

 • Fietsend naar het werk? Dat kan. Je ontvangt een vergoeding voor elke gefietste kilometer en kunt gedoucht je werkdag beginnen

 • Werk je graag hybride? Bij ons werk je deels op kantoor en deels thuis, inclusief thuiswerkvergoeding van €2,35 per dag

 • Ben jij ondernemend? Mantel is een plek waar je vrijheid, vertrouwen en ruimte tot initiatief krijgt om het verschil te maken

 • Met korting op ons hele assortiment heb je altijd als eerste de nieuwste collectie in huis

 • Ben je sportief, heb je een druk gezinsleven of ben je vrijwilliger bij de lokale voetbalvereniging? Vind de ideale balans tussen werk en thuis


Wat willen we graag dat je meebrengt?

 • Bij voorkeur minimaal 1-3 jaar relevante werkervaring in een HR-gerelateerde functie.

 • Je hebt de beginselen van HR processen en wet- en regelgeving onder de knie. Afhankelijk van hoe ver jij bent, helpen wij je met de rest. We doen het samen.

 • Je bent een prettige gesprekspartner voor leidinggevenden en werknemers en weet op alle niveaus in de organisatie samen te werken.


Sluit ook aan bij ons peloton!

Word jij enthousiast van deze functie én van ons? Stuur dan je CV en laat in een motivatie weten waarom we jou niet voorbij mogen laten fietsen. Als je vragen over deze vacature hebt, kun je contact opnemen met Brent:

📞 Bellen (06-39530062)

📱 Whatsapp

✉️ Mailen (vacatures@mantel.com)

We stellen het niet op prijs als andere bedrijven op deze vacature reageren om hun diensten aan te bieden, maar blijven wel even goede vrienden.

Op locatie
 • Arnhem, Gelderland, Nederland
€ 3.108 - € 3.750 per maand
HR

of