Skip to content

Verkoopadviseur Sport (parttime - weekendkracht)

Arnhem€ 14,11 - € 14,87 per uurWinkel

Functieomschrijving

Voor onze Superstore in Arnhem zijn wij op zoek naar een Verkoopadviseur Sport. Wil jij jouw passie voor de sportfietsen graag delen en onze klanten voorzien van een goed advies bij het maken van de beste keuze? Lees dan gauw verder!


Wat ga je doen als Verkoopadviseur Sport?

Om 9:45 uur loop je de winkel binnen, want om 10 uur gaan de deuren open voor het publiek. Voordat je begint, neem je met collega’s en je Floormanager de werkzaamheden van de dag door.


De eerste klant komt je afdeling oplopen en na een hartelijk welkom weet jij binnen no time naar welke racefiets de klant op zoek is. De klant geeft aan dat zij met behulp van de koophulp op Mantel.com al een keuze heeft gemaakt. Voor de juiste maat geef jij het laatste advies. Je zet het zadel op de goede hoogte en doet nog een kleine aanpassing aan de stuurstand, zodat de klant een testrondje op de indoor testbaan kan maken. De klant is helemaal blij, maar jij ziet dat er nog een paar kleine dingen versteld kunnen worden waardoor de klant waarschijnlijk nog beter op de fiets zit. Het verschil is merkbaar! De knoop is doorgehakt en jij zorgt ervoor dat de klant blij de winkel uit fietst.


Rond het middaguur is het wat rustiger in de winkel. Je hebt allerlei ideeën om je afdeling nog aantrekkelijker te maken en daar is nu de tijd voor! Je zorgt dat alle informatie up-to-date is en zorgt dat jouw afdeling er tip-top uitziet, want de verkoop zit hem niet alleen in een gesprek.

Na de lunch haal je de net afgemonteerde fietsen uit de werkplaats op, zodat jij ze op het podium in de winkel kunt zetten. Dan komt er iemand naar je toe met een vraag over een E-bike. Je loopt mee naar de e-bikes en adviseert twee verschillende modellen op basis van de informatie die de klant je net gegeven heeft. De klant maakt een testrit en jij bekijkt hoe de klant op de fiets zit zodat de verschillen benoemd kunnen worden. De keuze is gemaakt! Je zorgt ervoor dat de fiets naar wens thuis bezorgd wordt en wenst de klant veel en veilig rijplezier.


Zo vlak voor sluitingstijd hang je nog snel even wat accessoires aan de wand zodat je collega’s morgenochtend met een strakke winkel kunnen starten.

Vereisten

Dit heb je in je (of ben je bereid te leren!)

 • Je hebt veel kennis van sportfietsen en blijft up-to-date van de nieuwste ontwikkelingen in de fietswereld (uiteraard helpen we je hier een handje bij!)

 • Klanten voorzien van het beste advies op maat staat voor jou voorop

 • Enthousiaste, positieve omgang met klanten

 • Klant- en servicegerichte mentaliteit en denken in oplossingen

 • Minimaal 1 dag in het weekend werken is geen probleem voor jou

 • Elke dag een beetje beter worden


Werken bij Mantel als Verkoopadviseur Sport betekent

 • Een contract voor minimaal 5 uren per week! Meer uren zijn ook bespreekbaar!

 • Een salaris van €14,11 tot €14,87 bruto per uur. Inschaling doen we op basis van jouw kennis en ervaring. Wanneer je jonger dan 21 jaar bent ontvang je het jeugdloon. Op zon- en feestdagen krijg je 45% extra!

 • 24 vakantiedagen (o.b.v. 38 uur)

 • Interne trainingen met de focus op fietskennis en doorgroeimogelijkheden

 • Reiskostenvergoeding en pensioenregeling

 • Een passende Mantel outfit

 • Korting op ons hele assortiment (ja echt!)


Aansluiten bij ons peloton?

Word jij enthousiast van deze functie én van ons? Stuur dan je CV en laat in een motivatie weten waarom we jou niet voorbij mogen laten fietsen.


Hoe nu verder?

Wanneer jij hebt gesolliciteerd, neemt een van onze Recruiters binnen een week contact met je op. We laten je dan weten of we verder kennismaken. Voor sommige functies kom je een dagje proefdraaien of wordt er een casus gemaakt. Daarna krijg je een salarisvoorstel per mail. Ga je akkoord? Dan neemt je Teamhoofd contact met je op over de voorbereiding voor je eerste werkdag. Welkom bij het peloton!


Contact

Heb je vragen over deze vacature? Bel of mail Recruiter Aafje

T: +31 (0)6 39530062

E: vacatures@mantel.com


We stellen het niet op prijs als andere bedrijven op deze vacature reageren om hun diensten aan te bieden, maar blijven wel even goede (fiets)vrienden.

Nederland, Gelderland, Arnhem
€ 14,11 - € 14,87 per uur
Winkel