Skip to Content

Teamleider Operationele Inkoop

Nederland, Gelderland, ArnhemInkoop

Functieomschrijving

Ben jij een Teamleider Operationele Inkoop die het maximale uit ons Operationeel Inkoopteam weet te halen? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Het betreft een uitdagende functie waarin we op zoek zijn naar een meewerkend teamhoofd om het inkoopteam op een coachende wijze verder te helpen en aan te sturen. Het operationeel inkoopteam bestaat op dit moment uit 8 Operationele Inkopers. Je zal verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse aansturing van de Operationeel Inkopers. Het gaat om een nieuwe functie binnen Mantel, ontstaan wegens groei van de organisatie.


Hoe ziet je dag er uit?

Nadat je met een lekkere kop koffie je computer hebt opgestart, controleer je in onze backoffice de lopende planningen voor komende week en signaleer je de knelpunten die kunnen gaan ontstaan bij logistiek. Je benadert de desbetreffende Operationeel Inkoper en stuurt bij waar nodig. Om 10 uur staat een belangrijke kledingleverancier op de stoep. Je sluit deze keer aan bij dit gesprek omdat er een aantal operationele zaken worden besproken, die extra aandacht verdienen. Samen met de verantwoordelijke Tactisch en Operationeel Inkoper heb je dit gesprek goed voorbereid. Jullie hebben de belangen van Mantel goed in beeld en gaan voor het maximale resultaat! Na afloop van het gesprek bespreek je direct wat tops en tips. Daarna is het tijd voor een stevige lunch en een potje tafeltennis met een aantal collega’s.


Na de lunch heb je een teammeeting met alle Operationeel Inkopers. Jullie bespreken de afgelopen week en blikken vooruit op de aankomende weken. Daarnaast heb je nog een aantal proceswijzigingen die je door wilt voeren en komt de periodieke leveranciersbeoordeling er alweer aan. Je bespreekt de huidige operationele uitdagingen bij deze leveranciers nog even door met de operationeel inkoper.


De rest van de middag werk je samen met de Business Analist Inkoop een verbetervoorstel uit voor een aanpassing in onze backoffice op basis van de input van jouw team. Voordat je naar huis gaat heb je nog een korte meeting met één van onze Operationeel Inkopers die tegen wat issues aanloopt bij een leverancier. Nadat je hem op weg hebt geholpen ga je met een voldaan gevoel naar huis!

Vereisten

Wat vragen wij van jou?

 • HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt een commerciële, bedrijfskundige en/of NEVI 1 opleiding afgerond;
 • Ervaring met inkoopprocessen en het managen van leveranciers;
 • Cijfermatig goed onderlegd;
 • Je beschikt over werkervaring in een coachende/leidinggevende rol;
 • Je hebt een duidelijke visie en je kan dit overbrengen naar je team.

Wat bieden wij jou?

 • Een contract van 38 uur per week;

 • 24 vakantiedagen per jaar op basis van een fulltime dienstverband;

 • Eventuele reiskostenvergoeding;

 • Een uitdagende baan bij een bedrijf dat hard groeit in binnen- en buitenland;

 • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen;

 • Korting op ons gehele assortiment natuurlijk. Handig als je weer staat te watertanden in onze winkel!

Mocht jij ons peloton willen komen versterken, dan ontvangen we graag je CV en motivatiebrief!

Mocht je vragen over deze vacature, neem dan contact op met onze recruiter, Chris. Zij is te bereiken via telefoonnummer: 0682191638.


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!