Skip to content

SEO Specialist

ArnhemMarketing

Functieomschrijving

Voor ons Performance Marketing team zijn wij op zoek naar een ervaren SEO Specialist die zorg gaat dragen dat Mantel maximaal organisch vindbaar is!


In de afgelopen tien jaar hebben we met onze webshop, Superstores en Servicepunten verspreid door heel Nederland flink wat kilometers afgelegd. En we blijven graag stevig doortrappen. Zo openden we vorig jaar een spiksplinternieuw magazijn van 10.000 m2 om ons winkelconcept optimaal te ondersteunen. Onze webshop is inmiddels in 15 verschillende landen te vinden. Als SEO Specialist zul jij een belangrijke bijdrage leveren aan onze verdere (internationale) groei.


Wat ga je doen als SEO Specialist?

Jouw kracht is om kansen te spotten en deze om te zetten in actie. Zo werk je bijvoorbeeld nauw samen met de product teams en ga je op zoek naar optimalisatie, met als voornaamste focus het zoekgedrag van klanten, ons assortiment en natuurlijk de concurrentie. De plannen zet je om in concrete projecten. Zoals het aanscherpen van teksten, technische verbetervoorstellen voor onze development afdeling, optimalisatie in de linkstructuur of een gave blog over een van onze producten!


Een goed voorbeeld is de nieuwe Shimano 105 di2 groepset. Hier werd door de branche enorm naar uitgekeken, mede door de hype die Shimano hierom heen wist te creëren. Je ziet het direct als een kans. Je brengt de meest kansrijke zoektermen in kaart. In samenspraak met de Category Marketeer schrijf je een uitgebreide blog. Deze laat je door onze fotograaf voorzien van professionele fotografie. Jouw blog wordt als eerste opgepakt en getoond in Google Discover. Tijdens de introductie en ook de maanden erna heeft Mantel.com een toppositie en weten we tal van geïnteresseerden naar onze webshop te leiden.

Vereisten

Dit heb je in je (of ben je bereid om te leren!)

 • Minimaal 3 tot 5 jaar relevante werkervaring aan bureau- of klantzijde

 • Ervaring in een internationale setting

 • Kennis van tooling als Ahrefs en/of ContentKing

 • Bekend met alle SEO pijlers

 • Op de hoogte van de nieuwste SEO ontwikkelingen

 • Jij bent een teamplayer, analytisch sterk en resultaatgericht


Werken bij Mantel als SEO Specialist betekent

 • Een contract van 32 tot 38 uur per week

 • 24 vakantiedagen (op basis van 38 uur)

 • In- en externe trainingen

 • Korting op ons hele assortiment

 • Meefietsen met epic lunchrides

 • Mogelijkheden voor thuiswerken

 • Reiskostenvergoeding en pensioenregeling

Aansluiten bij ons peloton?

Lijkt het jou leuk om in samenwerking met een topteam van behulpzame marketeers, product teams, in-house developers en vertalers onze vindbaarheid te vergroten? Dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatie!

Hoe nu verder?

Wanneer jij hebt gesolliciteerd, neemt één van onze recruiters binnen een week contact met je op. We laten je dan weten of we verder kennismaken. Voor sommige functies kom je een dagje proefdraaien of wordt er een casus gemaakt. Daarna krijg je een salarisvoorstel per e-mail. Ga je akkoord? Je Teamhoofd neemt contact met je op over de voorbereiding voor je eerste werkdag. Welkom bij het peloton!


Contact

Heb je vragen over deze vacature? Bel of mail Recruiter Aafje Willemen.

T: +31 (0)6 39530062

E: vacatures@mantel.com


We stellen het niet op prijs als andere bedrijven op deze vacature reageren om hun diensten aan te bieden, maar blijven wel even goede (fiets)vrienden.

Nederland, Gelderland, Arnhem
Marketing