Skip to content

Logistiek Manager

Oosterhout GLDLogistiek

Functieomschrijving

Een kleine eeuw geleden zijn we begonnen als lokale fietsenmaker in Arnhem. Door de jaren heen hebben we flink kilometers gemaakt, op weg naar ons doel om de beste fietsenwinkel van Nederland en België te worden. En we blijven doorfietsen! Voor onze Distibutiecentrum in Oosterhout (GLD)  zoeken wij daarom een enthousiaste Logistiek Manager!


Wat ga je doen als Logistiek Manager?

Als Logistiek Manager bij Mantel ben je verantwoordelijk voor onze hele logistiek van A tot Z. Dat betekent van de voorraad in ons spiksplinternieuwe magazijn van 10.000 m2, correcte bezorging van al onze pakketten aan klanten en winkels, tot aan onze nieuw op te zetten last mile bezorging van fietsen.

Je werkt nauw samen met onze Warehouse Manager die samen met onze teamhoofden de dagelijkse aansturing op de werkvloer doen. We verdelen de processen grofweg in non-bikes en bikes. De non-bikes-tak bestaat uit het registreren, inruimen en aanvullen van ons pick magazijn. Met als doel om het pick & pack proces zo soepel mogelijk te laten verlopen en onze producten op het juiste moment beschikbaar te hebben voor onze klanten. Voor 22 uur besteld is de volgende dag in huis, dat is onze klantbelofte. De bikes-tak bestaat uit alle processen rondom onze fietsen. Van het controleren, registreren en inruimen van de geleverde fietsen, tot het aanvullen van onze interne assemblage die alle fietsen rijklaar maakt. Samen zorgen we ervoor dat deze fietsen vervolgens ook in onze winkels en bij de klant thuis terecht komen.

Als Logistiek Manager beschik je over een visie die verder gaat dan de dag van morgen. Je bent in staat een aantal jaren vooruit te kijken en alle teamleden ook mee te nemen in deze gedachte. Hierbij kijk je onder andere naar processen, de samenstelling van het logistieke team en benodigde IT-innovaties. Bij het leidinggeven aan dit team staat persoonlijke aandacht en een uitstekende communicatie centraal. Je staat midden in het bedrijf en hebt te maken met veel stakeholders. Zowel binnen je eigen afdeling, maar ook binnen heel Mantel.

Omdat Logistiek een van onze key processen is krijg je ook een positie in het Operationeel Management Team dat dagelijks leiding geeft. Je bent breed geïnteresseerd, kunt meedenken ook buiten je vakgebied en samen met de andere managers zorg je ervoor dat je Mantel zo goed mogelijk door onze groei loodst. Je hebt niet alleen een mening, maar bent ook proactief in het oppakken van taken en initiatieven om Mantel elke dag een beetje beter te maken.

Jouw interesse, motivatie en inzet zijn de aandrijving van de kilometers die we verder samen gaan maken!

Vereisten

Dit heb je in je:

 • Je hebt HBO+/WO werk en denk niveau.

 • Je hebt een stevige persoonlijkheid. 

 • Je bent een people manager. Communicatief vaardig, assertief, empathisch en sociaal.

 • Je hebt een klantgerichte instelling. Klanten teleurstelling doet je pijn van binnen en je doet er dan ook alles aan om deze klantbeleving over te dragen naar jouw team.

 • Je vindt het een geweldige uitdaging om collega’s mee te krijgen in veranderprocessen. Je weet draagvlak te creëren, eigen initiatief aan te moedigen en kunt medewerkers goed laten begrijpen waarom iets wel of juist niet kan.

 • Jouw competenties zijn minstens zo belangrijk als jouw ervaring, je kan leidinggeven, bent daadkrachtig, pro-actief, klantgericht en flexibel. Affiniteit met last mile transport en (twee-mans) klant leveringen is een pré

Werken bij Mantel als Logistiek Manager betekent

 • Een baan bij een snelgroeiend bedrijf met de ambitie de beste en meest populaire on- en offline fietsenwinkel te worden.

 • Een contract van 32 tot x 38 per week.

 • 24 vakantiedagen (op basis van 38 uur).

 • De mogelijkheid om deels thuis te werken.

 • Reiskostenvergoeding en pensioenregeling.

 • Een laptop en telefoonvergoeding.

 • Korting op ons hele assortiment (ja echt!)


Aansluiten bij ons peloton?

Word jij enthousiast van deze functie én van ons? Stuur dan je CV en laat in een motivatie weten waarom we jou niet voorbij mogen laten fietsen.

Hoe nu verder?

Wanneer jij hebt gesolliciteerd, neemt een van onze Recruiters binnen een week contact met je op. We laten je dan weten of we verder kennismaken.

Contact

Heb je vragen over deze vacature? Bel of mail Recruiter Chris van Denderen.

T: +31 (0)6 821 916 38

E: vacatures@mantel.com


We stellen het niet op prijs als andere bedrijven op deze vacature reageren om hun diensten aan te bieden, maar blijven wel even goede (fiets)vrienden.

Nederland, Gelderland, Oosterhout GLD
Logistiek