Skip to content

Leerling Fietsenmaker (Parttime/ Fulltime)

De BiltWinkel

Functieomschrijving

Een kleine eeuw geleden zijn we begonnen als lokale fietsenmaker in Arnhem. Door de jaren heen hebben we flinke kilometers gemaakt, op weg naar ons doel om de beste fietsenwinkel van Nederland en België te worden. En we blijven doorfietsen! Voor ons Servicepunt in De Bilt zijn wij daarom op zoek naar een Leerling Fietsenmaker.


Als Leerling Fietsenmaker van ons Servicepunt ben jij hét aanspreekpunt voor al onze klanten rondom jouw Servicepunt. Met jouw enthousiasme en vakbekwaamheid zorg jij dat onze klanten de beste service en het beste advies krijgen! Of het nu gaat om een lekke band, het monteren van een fietsmand of over het aanschaffen van een ketting en cassette. Jij regelt het allemaal goed en snel. Dus, wil jij graag aan de slag in de werkplaats en haal je ook plezier uit contact met klanten? Dan is deze veelzijdige functie iets voor jou!


Hoe ziet je dag eruit?

Tijdens een kop koffie neem je de bijzonderheden voor de dag door met je collega Fietsenmaker. Het wordt vandaag een drukke dag. Er staan een flink aantal reparaties ingepland. Daarnaast willen we natuurlijk onze klanten zo snel mogelijk laten genieten van hun nieuw gekochte fiets.

Jij begint eerst met de kleine reparaties. Je legt die nieuwe buitenband er zonder moeite op. Dan komen de eerste ‘spoedjes’ binnen. Dat betekent dat je tussen de reparaties door een nieuwe fiets rijklaar maakt voor een wachtende klant. Net als alle andere fietsen krijgt ook deze de maximale aandacht. Samen met de Leermeester check je of alles tip-top in orde is. Alles in orde? Dan doe je nog even de poetslap erover en tenslotte monteer je nog de fietstassen en dan is de fiets klaar. Weer een tevreden klant!

De rest van de middag is er zoals altijd veel afwisseling. Je gaat nieuwe fietsen rijklaar maken en voert nog een paar reparaties uit. Aan het einde van de dag loop je samen met de Leermeester je praktijkboek nog even na. Het is hem opgevallen dat het spaken spannen nog niet helemaal vloeiend gaat. Hij geeft je wat tips en laat je meteen de makkelijkste manier zien. Wel zo handig! De volgende keer heb jij dat ook onder de knie.

Tenslotte ruim je samen met je collega de werkplaats op zodat je morgen weer vlot van start kunt gaan!

Vereisten

Dit heb je in je (of ben je bereid te leren!)

 • Je bent enthousiast en sleutelen aan fietsen is jouw passie

 • Je volgt de BBL-opleiding ‘Fietstechnicus’ niveau 2 of 3

 • Buiten je schooldag ben je vier dagen per week flexibel inzetbaar

 • De uitdrukkingen ‘ff gas erop’ en zijn jou op het lijf geschreven

 • De beste kwaliteit staat voor jou voorop. Daarom werk je servicegericht en help je de klant graag

 • Samenwerken resulteert in succes, daarom communiceer je met je collega’s over de juiste werkwijze

 • Flexibele inzetbaarheid, werken op zaterdag is voor jou ook geen probleem

 • Je wilt morgen net weer een stapje beter zijn dan vandaag


Werken bij Mantel als Leerling Fietsenmaker betekent

 • Een contract van 24 tot 38 uur per week

 • Een salaris van €2224 tot 2348 bruto per maand (o.b.v. 38 uur). Inschaling doen we op basis van jouw kennis en ervaring. Ben jij jonger dan 21 jaar? Dan ontvang je het jeugdloon

 • Op zon- en feestdagen krijg je een toeslag van 85%

 • 24 vakantiedagen (op basis van 38 uur)

 • Interne trainingen en doorgroeimogelijkheden

 • Reiskostenvergoeding en pensioenregeling

 • Een passende Mantel outfit

 • Korting op ons hele assortiment (ja echt!)


Aansluiten bij ons peloton?

Word jij enthousiast van deze functie én van ons? Stuur dan je CV en laat in een motivatie weten waarom we jou niet voorbij mogen laten fietsen.

Hoe nu verder?

Wanneer jij hebt gesolliciteerd, neemt een van onze Recruiters binnen een week contact met je op. We laten je dan weten of we verder kennismaken. Voor sommige functies kom je een dagje proefdraaien of wordt er een casus gemaakt. Daarna krijg je een salarisvoorstel per mail. Ga je akkoord? Je Teamhoofd neemt contact met je op over de voorbereiding voor je eerste werkdag. Welkom bij het peloton!

Contact

Heb je vragen over deze vacature? Bel of mail Recruiter Aafje.

T: +31 (0)6 39 53 00 62

E: vacatures@mantel.com

We stellen het niet op prijs als andere bedrijven op deze vacature reageren om hun diensten aan te bieden, maar blijven wel even goede (fiets)vrienden

Nederland, Utrecht, De Bilt
Winkel