Skip to content

Informatie Analist Inkoop & Finance

Nederland, Gelderland, ArnhemTech

Functieomschrijving

Altijd al willen werken bij de leukste, grootste en snelst groeiende fietsenwinkel van Nederland? Help jij ons om slimmer te werken en vind jij het leuk om inkoop en financiële processen te optimaliseren? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wat ga je doen?


Als Informatie Analist Inkoop & Finance zorg je ervoor dat we onze inkoop en bijbehorende administratieve systemen zo simpel en schaalbaar mogelijk inrichten, zodat we kunnen meegroeien met het bedrijf. Je helpt onze afdeling Inkoop om hun administratieve taken zoveel mogelijk te vereenvoudigen en waar mogelijk te automatiseren en - nog veel leuker - je helpt ze aan betere inzichten voor op de onderhandelingstafel met onze leveranciers. Door gebruiksvriendelijke systemen en accurate data zijn we in staat om bedrijfskritische beslissingen te baseren op feiten en cijfers. Denk bijvoorbeeld aan prognoses en assortiments selectie, wat aan de basis ligt voor onze strategische keuzes. Je werkt binnen het Mantel Tech team samen met andere informatie analisten, UX-designers, front-end developers en back-end developers. Samen met collega’s van verschillende afdelingen - waaronder Inkoop en Finance - onderzoek je het verbeterpotentieel en ben jij de schakel binnen ons development team voor het innoveren van onze inkoop en administratieve systemen.

Hoe kan je dag eruit zien?

‘s Ochtends begin je de dag met een kop koffie. Je zwengelt je computer aan, checkt je e-mail en loopt even langs bij de inkoopafdeling. Er zijn een aantal verbeteringen live gegaan in de statistieken module, waardoor onze inkopers meer cijfers en analytics beschikbaar hebben over hun leveranciers. Dit helpt ze in gesprekken en onderhandelingen die lopen voor het komende seizoen. Daarnaast helpen deze inzichten ons ook in het logistieke proces, waarbij we steeds accurater de inkoopbestellingen kunnen timen. Hiermee zorgen we ervoor dat er niet te weinig en niet te veel voorraad in ons magazijn ligt.

In de loop van de ochtend heb je een overleg met de business analist van de afdeling Inkoop. Jullie bespreken de status van lopende projecten en kijken alvast vooruit naar een nieuw project, namelijk het automatisch ophalen van productdata vanuit leveranciers. Dit zorgt ervoor dat de inkopers niet elk nieuwe product zelf moeten aanmaken en aanvullen met productinformatie, maar dat we dat grotendeels automatisch doen op basis van een API koppeling. Met alle nieuwe merken, trends en collecties scheelt dit veel handmatig werk!

Daarna is het tijd voor lunch. Je bakt een paar tosti´s en speelt nog even een potje tafeltennis om weer fris de middag in te gaan.

Na de lunch ga je aan de slag met een lopend project, namelijk het verbeteren van de datakwaliteit in ons systeem. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat prijzen en levertijden altijd up-to-date zijn, zodat we kunnen ingrijpen als het anders loopt dan verwacht? En hoe zorgen we ervoor dat we onze inkoopbestellingen sneller en makkelijker matchen aan facturen? Natuurlijk zoveel mogelijk geautomatiseerd. Hiermee zorgen we voor een hogere datakwaliteit en kunnen we realistischere prognoses maken waarop we veel strategische keuzes baseren, zoals assortiment selectie en personeelsbehoefte. Maar ook zodat we onze BTW-aangiftes in 15 landen netjes kunnen verzorgen.

Voordat je naar huis gaat, check je nog even of er belangrijke e-mails zijn binnengekomen die niet kunnen wachten. Aan het eind van de dag ga je met een voldaan gevoel naar huis!

Vereisten

Wat vragen wij van jou?

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding.

 • Werkervaring als informatie analist, business analist of soortgelijke functie is een pré.

 • Ervaring met inkoop en/of administratieve processen is een pré.

 • Je spreekt zowel de taal van de business als van jouw technische collega’s.

 • Je bent analytisch sterk, kunt goed prioriteren en hebt ervaring met projectmatig werken.

 • Je bent in staat om zelf informatie te verzamelen en (data) analyses te draaien.

 • Je bent communicatief vaardig en maakt eenvoudig contact met collega’s.

 • Het schrikt je niet af om met onze developers mee te praten over databases, SQL, PHP, HTML5, CSS3 en JavaScript.

 • Affiniteit met fietsen is een pré

Wat bieden wij jou?

 • Een jong en enthousiast team.

 • Een baan bij een snelgroeiend bedrijf met de ambitie de beste en populairste speler te worden.

 • Een contract van 32 tot 38 uur.

 • De bandbreedte van het salaris is van 2.500 tot 3.250 euro bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek; inschaling op basis van opleiding en ervaring.

 • 24 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur.

 • Eventuele reiskostenvergoeding.

 • Pensioenregeling

 • Vrijdagmiddagborrel met bier, tafelvoetbal en tafeltennis.

 • En uiteraard korting op ons gehele assortiment!


Heb je interesse in deze vacature? Dan ontvangen wij graag je CV en motivatiebrief waarin je aangeeft waarom je graag ons peloton komt versterken! 


Mocht je vragen over deze vacature, neem dan contact op met onze recruiter, Chris.
Chris is te bereiken via telefoonnummer: 0682191638.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!