Skip to content

HR Manager

ArnhemHR

Functieomschrijving

Onze missie is om een plek te worden waar werknemers graag werken, klanten graag kopen en leveranciers graag leveren. Vanuit jouw functie als Manager HR heb je hier natuurlijk een belangrijke rol in. Jij bent er namelijk voor verantwoordelijk om de voorwaarden te scheppen zodat Mantel een plek is waar werknemers graag werken.


Als HR Manager geef je leiding aan de HR afdeling met daarin HR Adviseurs en Medewerkers, Recruiters en het vers opgerichte Learning & Development team, aangevoerd door onze Opleidingsadviseur.

Voor deze afdelingen zijn we op zoek naar een Manager die visie heeft en die om weet te zetten naar uitvoerbare beleidsplannen. Iemand met een vooruitziende blik, en die initiatiefrijk en breed geïnteresseerd is. Maar vooral iemand die zichtbaar en verbindend is en die weet wat er speelt binnen de organisatie.

Je krijgt de ruimte om processen te verbeteren of opnieuw in te richten. Binnen HR speelt ICT een belangrijke rol. Jij hebt vanzelfsprekend ervaring en affiniteit met ICT.

Hoe kan je dag eruit zien?

Om 8 uur loop je het kantoor binnen met een verse bak koffie in je hand. Om 10 uur heb je je maandelijkse overleg met de OR gepland staan. Je bereidt de laatste dingen voor en vraagt een van de HR Medewerkers om nog snel even de verzuimcijfers uit te draaien. Ondertussen ga je verder aan de slag met de actiepunten van het Medewerkerstevredenheidsonderzoek. Veelgehoorde feedback is dat veel collega's behoefte hebben aan meer opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Je hebt de Opleidingsadviseur al gevraagd om een voorstel te doen voor de spelregels van leer budgetten. Vandaag ga je aan de slag met het voorstel en pas je het beleid aan zodat dit helemaal in lijn ligt met onze missie, visie en kernwaarden. Het eindresultaat leg je voor aan het Managementteam zodat dit bij het eerstvolgende overleg kan worden besproken.

Na je overleg met de OR staat je wekelijkse overlegmoment met de Business Analist HR op de agenda. De prioriteit voor Nick ligt bij het ontwikkelen van een prognosetool op basis waarvan het management wel afgewogen keuzes kan maken bij het op- en afschalen van de personeelsinzet. Tijdens het overleg praat hij je bij over de status van het project en help je hem op weg in te maken keuzes. Daarnaast brainstorm je samen over nieuwe projecten die de dienstverlening voor onze werknemers kunnen verbeteren en bepaal je de prioriteit daarvan.

Na een stevige lunch werk je de HR Roadmap bij. In dit document staan alle lopende projecten binnen HR die bijdragen aan 'een plek waar werknemers graag werken', één van onze drie pijlers. Over vier weken staat de deadline voor het nieuwe Personeelshandboek op de agenda. Je informeert bij de verantwoordelijke HR Adviseur of we op schema liggen en checkt of de inhoud in lijn is met onze kernwaarden. Je plaatst een paar opmerkingen in het document zodat de HR Adviseur er verder mee aan de slag kan.

De laatste uren van de dag zit je bij een deel van het MT in het gezamenlijke kantoor om wat mails en taken af te handelen. Je zit graag op die plek omdat je dan veel van de ontwikkelingen en plannen op strategisch niveau meekrijgt. Handig, want dan kun je daar vanuit HR goed op inspelen. Je krijgt mee dat er plannen zijn om de manier van aansturen van onze superstores efficiënter in te richten. Er komen meteen een paar vragen bij je op die je met de Manager Offline Business bespreekt. Je input wordt gewaardeerd en meegenomen in de ontwikkeling van de plannen. Zelf pak je pro-actief ook een deel van het project op door meer informatie te verzamelen over de competenties waaraan het storemanagement in jouw ogen moet voldoen, ook hier weer met onze kernwaarden in het achterhoofd! Tot slot beantwoord je nog een paar mailtjes voordat je op de fiets springt om vol gas naar huis te gaan!

Vereisten

Wat vragen wij van jou?

 • HBO+/WO werk en denk niveau;

 • Je denkt na op strategisch niveau en weet bedrijfsdoelstellingen te vertalen naar HR beleidsplannen;

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring op HBO-niveau in een professionele HR-omgeving, waarvan 3 jaar in een leidinggevende rol;

 • Je bent op de hoogte van de veranderingen in je vakgebied en bent continu bezig met het toepassen van die veranderingen binnen de organisatie;

 • Je bent daadkrachtig, integer, overtuigend, probleemoplossend en beschikt over goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden;

 • Affiniteit met of ervaring in de retailbranche is een pré;


Wat bieden wij jou?

 • Een enthousiast team met de drive om zich verder te ontwikkelen;

 • Een baan bij een snelgroeiend bedrijf met de ambitie de beste en meest populaire on- en offline fietsenwinkel te worden;

 • Een contract van 32 tot 38 uur;

 • De mogelijkheid om deels thuis te werken;

 • Zakelijke laptop en telefoonvergoeding;

 • Thuiswerkvergoeding;

 • Eventuele reiskostenvergoeding;

 • 24 vakantiedagen (bij een fulltime werkweek);

 • Korting op ons gehele assortiment uiteraard;


Mocht jij ons peloton willen komen versterken, stuur dan snel je CV en motivatiebrief naar ons!

Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met onze Recruiter Chris, zij is te bereiken via telefoonnummer 06-821 916 38.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!