Skip to content

Floormanager Bikes

Rotterdam€ 2.822 - € 3.269 per maandWinkel

Functieomschrijving

Een kleine eeuw geleden zijn we begonnen als lokale fietsenmaker in Arnhem. Door de jaren heen hebben we flinke kilometers gemaakt, op weg naar ons doel om de beste fietsenwinkel van Nederland en België te worden. En we blijven doorfietsen! Voor onze Superstore in Rotterdam zijn wij op zoek naar een Floormanager Bikes. Als Floormanager Bikes zet je jouw coachend talent in om ervoor te zorgen dat zowel klanten als collega’s kunnen genieten van de mooiste producten.

Wat ga je doen als Floormanager Bikes?

Nadat je heerlijk met de fiets naar het werk bent gereden, stap je als een van de eerste mensen de Superstore binnen. Je begint met een 1-op-1 gesprek met een Senior Verkoopadviseur. Hij geeft aan meer uitdaging te zoeken in het werk. Je denkt graag mee en geeft een stukje verantwoordelijkheid uit handen. Jullie maken samen duidelijk afspraken over de stappen in de ontwikkeling van je collega.


Verder maak je in de ochtend een ronde over de afdeling City en Sport. Je bespreekt met je teamleden hoe het gaat en of er verbeterpunten of specifieke wensen zijn. De uitkomsten hiervan bespreek je later met de Channel Manager die op het kantoor werkzaam is.


Voor de pauze pak je snel nog wat administratieve werkzaamheden op, zodat beide afdelingen op rolletjes lopen. Je checkt de planning en roosters voor de aankomende vier weken en beantwoordt de binnengekomen e-mails. Na de pauze heb je een meeting met je collega Floormanagers en de Channel Manager. Samen werken jullie aan de winkel van de toekomst, zo worden we iedere dag een stapje beter!


Na de meeting ga je meteen aan de slag met het maken van een voorstel voor een nieuwe podiumindeling in de winkel. Hiervoor vraag je een paar van je teamleden op de afdeling om input, want zij hebben specifieke klantkennis.


Meedraaien in de winkel is voor jou geen probleem. Zo sta je met twee voeten in de praktijk en door het contact met klanten begrijp je ze tot in de puntjes. Alles wat je op de werkvloer ziet of hoort, neem je mee en je maakt waar nodig concrete actiepunten voor het team.


Aan het einde van de dag schiet je een van je teamleden aan, omdat je de indruk kreeg dat hij niet zo lekker in z’n vel zat vandaag en dit te zien was in zijn werkwijze. Samen kijken jullie wat gedaan kan worden om hem te helpen en een oplossing te vinden voor het probleem.

Vereisten

Dit heb je in je (of ben je bereid te leren!)

 • HBO werk- en denkniveau

 • Ervaring in leiding geven aan zowel individuen als in teamverband

 • Affiniteit met het vakgebied, je bent altijd up-to-date over de nieuwste brancheontwikkelingen en je werkt graag met klanten

 • Op coachende wijze breng je jouw kennis en ervaring over op het team. Je hebt feeling om te motiveren en stimuleren op een goede manier, want elk individu is anders

 • Teamwerk resulteert in succes, daarom steek je tijd in het nog krachtiger maken van je team

 • De klantvraag is duidelijk voor jou en je kunt daar adequaat op reageren

 • Financieel inzicht en sterke organisatorische kwaliteiten

 • Flexibele inzetbaarheid voor 5 dagen per week, waarvan ook een dag in het weekend


Werken bij Mantel als Floormanager Bikes betekent

 • Een contract van 38 uur per week

 • Een salaris van €2921 tot €3369 bruto per maand (o.b.v. 38 uur). De inschaling doen we op basis van jouw kennis en ervaring.

 • Op zon- en feestdagen krijg je een toeslag van 85%.

 • 24 vakantiedagen (o.b.v. 38 uur)

 • Interne trainingen en doorgroeimogelijkheden

 • Reiskostenvergoeding en pensioenregeling

 • Een passende Mantel outfit

 • Korting op ons hele assortiment!

Aansluiten bij ons peloton?

Word jij enthousiast van deze functie én van ons? Stuur dan je CV en laat in een motivatie weten waarom we jou niet voorbij mogen laten fietsen.


Hoe nu verder?

Wanneer jij hebt gesolliciteerd neemt een onze Recruiter binnen een week contact met je op. We laten je dan weten of we verder kennismaken. Voor sommige functies kom je een dagje proefdraaien of wordt er een casus gemaakt. Daarna krijg je een salarisvoorstel per mail. Ga je akkoord? Jouw manager neemt contact met je op over de voorbereiding voor je eerste werkdag. Welkom bij het peloton!


Contact

Heb je vragen over deze vacature? Bel of mail Maikel Klopper

T: +31 (0)6 39530062

E: vacatures@mantel.com

We stellen het niet op prijs als andere bedrijven op deze vacature reageren om hun diensten aan te bieden, maar blijven wel even goede (fiets)vrienden.

Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
€ 2.822 - € 3.269 per maand
Winkel