Skip to content

Fietsenmaker

De Bilt€ 2.267 - € 2.635 per maandWinkel

Functieomschrijving

Een kleine eeuw geleden zijn we begonnen als lokale fietsenmaker in Arnhem. Door de jaren heen hebben we flinke kilometers gemaakt, op weg naar ons doel om de beste fietsenwinkel van Nederland en België te worden. En we blijven doorfietsen! 


Als Fietsenmaker van ons Servicepunt in De Bilt ben jij hét aanspreekpunt voor al onze klanten rondom jouw Servicepunt. Met jouw enthousiasme en vakbekwaamheid zorg jij dat onze klanten de beste service en het beste advies krijgen! Of het nu gaat om een lekke band, het monteren van een fietsmand of over het aanschaffen van een ketting en cassette. Jij regelt het allemaal goed en snel. Dus, wil jij graag aan de slag in de werkplaats en haal je ook plezier uit contact met klanten? Dan is deze veelzijdige functie iets voor jou!


Hoe ziet je dag eruit?

Onder het genot van een goede bak koffie neem je de planning van deze werkdag door met je collega. Het zal vandaag gelukkig weer een drukke dag worden.

Je gaat aan de slag met de reparaties die voor vandaag gepland staan en dan komen de eerste ‘spoedjes’ binnen. Dat betekent dat je tussen de reparaties door een nieuwe fiets rijklaar maakt voor een wachtende klant. Net als alle andere fietsen krijgt ook deze de maximale aandacht. Na het controleren van alle vitale punten, haal je nog even de poetslap erover. Gelukkig kan er weer een tevreden klant de deur uit op zijn mooie nieuwe fiets.


Dan komt er een klant binnen die online een nieuwe racefiets en wat onderdelen besteld heeft. Wanneer jullie het pakket met de onderdelen bekijken, begint de klant over zijn aankoop te twijfelen. Geen probleem uiteraard. Met jouw kennis geef je hem daar graag een goed advies over!

Ondertussen loopt er een klant de winkel binnen die hulp nodig heeft bij het uitzoeken van een kinderzitje voor op zijn fiets. Aangezien jouw collega monteur druk is, laat jij graag onze collectie zien.

Na de lunch is er de rest van de middag is zoals altijd veel afwisseling. Je gaat dus weer verder met nieuwe fietsen rijklaar maken, een paar reparaties en een servicebeurt. Je sluit de dag af met een klant die met een lekke band binnenkomt. Dat fix jij wel even. Een kwartier later kan hij alweer vrolijk fietsend verder.

Aan het einde van de dag ruim je samen met je collega de werkplaats keurig op. Zo kunnen jullie morgen weer fris van start!

Vereisten

Dit heb je in je (of ben je bereid te leren!)

 • Je bent bij voorkeur in het bezit van een Fietstechnicus diploma

 • Je hebt minimaal 2 tot 3 jaar ervaring in het vak als Fietsenmaker. Ervaring met e-bikes en/of sportfietsen is een pré

 • De beste kwaliteit staat voor jou voorop. Daarom werk je servicegericht en help je de klant graag

 • Samenwerken resulteert in succes, daarom communiceer je met je collega’s over de juiste werkwijze

 • Flexibele inzetbaarheid, werken in de weekenden is voor jou ook geen probleem

 • Je wilt morgen net weer een stapje beter zijn dan vandaag


Werken bij Mantel als Fietsenmaker betekent

 • Een contract van 34 tot 38 uur per week

 • Een salaris van €2267 tot €2635 bruto per maand (o.b.v. 38 uur). Inschaling doen we op basis van jouw kennis en ervaring. Op zon- en feestdagen krijg je 85% extra!

 • 24 vakantiedagen (op basis van 38 uur)

 • Interne trainingen en doorgroeimogelijkheden

 • Reiskostenvergoeding en pensioenregeling

 • Een passende Mantel outfit

 • Korting op ons hele assortiment (ja echt!)


Aansluiten bij ons peloton?

Word jij enthousiast van deze functie én van ons? Stuur dan je CV en laat in een motivatie weten waarom we jou niet voorbij mogen laten fietsen.

Hoe nu verder?

Wanneer jij hebt gesolliciteerd, neemt een van onze Recruiters binnen een week contact met je op. We laten je dan weten of we verder kennismaken. Voor sommige functies kom je een dagje proefdraaien of wordt er een casus gemaakt. Daarna krijg je een salarisvoorstel per mail. Ga je akkoord? Je Teamhoofd neemt contact met je op over de voorbereiding voor je eerste werkdag. Welkom bij het peloton!

Contact

Heb je vragen over deze vacature? Bel of mail Recruiter Aafje.

T: +31 (0)6 39 53 00 62

E: vacatures@mantel.com


Nederland, Utrecht, De Bilt
€ 2.267 - € 2.635 per maand
Winkel