Coördinator Shipping en Transport

Nederland, Gelderland, Arnhem
Logistiek

Functieomschrijving

Ben jij onze verantwoordelijke, ondernemende en gepassioneerde Coördinator Shipping en Transport? Zorg jij ervoor dat klanten graag bij ons kopen door al ons transport naar consument en winkels zo goed en optimaal mogelijk in te richten? Zie jij hier een uitdaging in? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als Coördinator Shipping en Transport ben je in de lead op alles wat we verzenden naar onze klanten en onze winkels. Je ontwikkelt een toekomstvisie op dit vlak en werkt deze visie uit in concrete plannen. Optimaal presterende partners zijn hierbij van groot belang. Je zorgt voor goede afspraken en evalueert periodiek met deze partners. Samen denk je na over verbeteringen en je probeert altijd voorop te lopen in de markt. Het is in deze functie belangrijk om de beschikbare data constant te analyseren en te optimaliseren waar mogelijk. Zowel interne als externe processen neem jij onder de loep. In deze uitdagende functie is geen dag hetzelfde!

Hoe kan je werkdag eruit zien?

Je start de dag met een bak koffie of thee en begroet je je collega's. Je bekijkt jouw agenda voor de dag en ziet dat je een afspraak hebt staan met een van onze verzendpartners. In deze afspraak voorzie jij hen tijdig van relevante prognoses welke betrekking hebben op de collecties van pakketten. Je communiceert onder andere piekperiodes en stemt feestdagen optimaal af. Tot slot zet je het bezorgen per fiets op de agenda.

Aan het einde van de ochtend ga je verder met het marktonderzoek waar je mee bezig bent. Je brengt de standaarden en mogelijkheden per kanaal in kaart en vertaalt deze naar de juiste vervoers- en/of bezorgopties. Je wilt de klant zo veel mogelijk verrassen met de beste service. De juiste vervoerder is hierin essentieel.

Daarna is het tijd voor lunch! Je bakt een paar tosti´s en speelt nog even een potje tafeltennis om weer fris de middag in te gaan.


Na de lunch is het tijd om jouw ondernemende kanten te laten zien. Je gaat namelijk aan de slag met een business case waarin je alle mogelijkheden voor het bezorgen van fietsen op een rij zet en uiteindelijk een advies uitbrengt aan het management. Je denkt hierbij out of the box en houdt de service voor de klant altijd in het oog. Bij het afleveren van een fiets is dat namelijk erg belangrijk.


Voordat je naar huis gaat, bereid je de volgende dag alvast voor. Er is namelijk besloten om een samenwerking aan te gaan met een nieuwe partner voor een aantal landen waarin we verkopen. Spannend! Je gaat de volgende dag met Development checken of alle IT koppelingen werken en je houdt vinger aan de pols bij logistiek of de eerste pick-up goed gaat. Daarna ga je met een voldaan gevoel naar huis en kun je niet wachten op de volgende dag!


Vereisten

Wat vragen wij van jou?

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur in een logistieke richting;
 • Je hebt een duidelijke visie en weet deze te vertalen in concrete plannen;
 • Ervaring in projectmatig werken;
 • Ervaring met pakketvervoerders en/of transport is een pré;
 • Je voelt je als een vis in het water in een dynamische omgeving;
 • Je bent initiatiefrijk en continu op zoek naar verbetering!

Wat bieden wij jou?

 • Een enthousiast team;
 • Een baan bij een snelgroeiend bedrijf met de ambitie de grootste speler te worden;
 • Een contract van 32 tot 38 uur;
 • Een salaris van 2731 tot euro 3165 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week. De inschaling is afhankelijk van je kennis en ervaring;
 • 24 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur;
 • Eventuele reiskostenvergoeding;
 • Pensioenregeling;
 • Vrijdagmiddagborrel met bier, tafelvoetbal en tafeltennis;
 • En uiteraard korting op ons gehele assortiment!

Wil je weten hoe het is om bij Mantel te werken? Bekijk dan deze video!

Mocht jij ons peloton willen komen versterken, stuur dan snel je CV en motivatiebrief naar ons!

Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met onze Recruiter, Aafje.
Aafje is te bereiken via telefoonnummer 06-39530062.


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.