Skip to Content

Business Analist Logistiek

Nederland, Gelderland, ArnhemLogistiek

Functieomschrijving

Altijd al willen werken bij de leukste, grootste en snelst groeiende fietsenwinkel van Nederland? En vind jij het leuk om logistieke processen te optimaliseren? Wij zijn ter uitbreiding van ons team op zoek naar een tweede Business Analist Logistiek!

Wat ga je doen?

Als Business Analist Logistiek zie je het als een uitdaging onze logistieke processen te optimaliseren. Je neemt huidige processen en beschikbare data onder de loep en doet verbetervoorstellen. Je bent in staat deze voorstellen in een projectplan te gieten waardoor onze IT afdeling weet waarmee ze aan de slag moeten. Als Business Analist Logistiek ben je verantwoordelijk voor het initiëren van het project, maar ook voor de implementatie hiervan. Hiervoor creëer je draagvlak en betrekt de juiste stakeholders. Je rapporteert aan onze Logistiek Manager en spart regelmatig met onze logistieke teams.

Hoe kan je werkdag eruit zien?

Om 7 uur zijn onze magazijnen geopend. Jij bent vandaag ook aanwezig, omdat er een wijziging in ons pack proces live gaat. Onze pack afdeling is al gebrieft, maar je kijkt graag even mee of alles soepel loopt. Op een paar kleine puntjes na is dat het geval.

Met een kop koffie stort je jezelf op het volgende project. We gaan werken met een nieuwe vervoerder voor onze pakketten en jij bent verantwoordelijk dat ons ERP pakket wordt aangesloten op dat van de vervoerder. Nadat je alle documentatie door hebt genomen bespreek je nog een aantal vragen met de accountmanager. Vervolgens kan onze IT afdeling de koppeling optuigen.

Na de lunch praat je even bij met onze Logistiek Manager. Hij heeft nog wat data nodig om een aantal prognoses te maken. Deze haal je voor hem op uit het systeem.

De rest van de middag staat in het teken van het verbeteren van de pick procedure voor fietsen. Je hebt het hele proces doorgesproken met de logistiek teamleiders om een beeld te vormen. De volgende stap is het gewenste proces uit te tekenen en verder in kaart te brengen. Je hebt een aantal goede ideeën die je deze middag uitwerkt. Aan het einde van de middag nog even de projectgroep mailen voor een afspraak om de haalbaarheid van je ideeën te bespreken.

Vereisten

Wat vragen wij van jou?

 • HBO werk- en denkniveau;

 • 2-5 jaar werkervaring, bij voorkeur in een logistieke/e-commerce omgeving;

 • Ervaring met het verbeteren van (complexe) logistieke processen;

 • Analytisch vermogen en in staat om informatie te vertalen naar concrete adviezen en processen richting onze IT afdeling;

 • Kennis van of ervaring met een WMS en SQL is een pré;

 • Je durft initiatief te nemen en keuzes te maken op basis van gegronde analyses.


Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende baan bij een snelgroeiend en ambitieus bedrijf;

 • Een salaris tussen 2731 en 3164 euro bruto per maand op basis van 38 uur;

 • 24 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;

 • Eventueel een reiskostenvergoeding;

 • Pensioenregeling;

 • En uiteraard een leuke korting op ons gehele assortiment!

Mocht jij ons peloton willen komen versterken, stuur dan snel je CV en motivatiebrief naar ons!

  Mocht je vragen hebben over deze vacature, neem dan contact op met Chris. Zij is te bereiken via telefoonnummer 06-82191638.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.