Business Analist HR

Nederland, Gelderland, Arnhem
HR

Functieomschrijving

Ben jij de ondernemende, verantwoordelijke en analytische Business Analist HR waar wij naar op zoek zijn? Zorg jij ervoor dat onze processen op een logische manier worden ingericht en deze continu worden geoptimaliseerd? Zie jij hier een uitdaging in? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Als Business Analist ben je verantwoordelijk voor het analyseren en optimaliseren van de HR processen. Je maakt hiervoor ook verbetervoorstellen. Zo zorg je ervoor dat onze teamhoofden en HR Medewerkers hun werkzaamheden nog efficiënter, nauwkeuriger en logischer kunnen uitvoeren. Je bent de schakel tussen onze afdeling HR, de afdeling Development en het management. Je behoudt de regie over het gehele proces.

Je initieert en implementeert processen op op zo’n manier dat het begrijpelijk is voor onze teamhoofden, managers en het HR team. Betrokkenheid, maar zeker ook het creëren van draagvlak, is hierbij van groot belang. In deze uitdagende functie is geen dag hetzelfde!

Hoe kan je werkdag eruit zien?
‘s Ochtends start je de dag met een bak koffie of thee en begroet je je collega’s. Je bekijkt jouw agenda voor de dag en ziet dat het tijd is voor het afdelingsoverleg. Tijdens het overleg worden de lopende issues en knelpunten van de afdeling besproken en worden oplossingen bedacht. Daar hoor je een aantal interessante punten waar je aanknopingspunten ziet om processen eens goed onder de loep te nemen. Op basis van data bekijk je welk probleem het eerste opgelost moet worden. De start van een nieuw project. Je hebt al een aantal projecten lopen, maar deze kan er nog wel bij. Dat is het voordeel van werken bij Mantel, snel groeien betekent veel verbeteringen doorvoeren en werken in een dynamische omgeving.

Nadat je een eerste aanzet hebt gemaakt met het verzamelen van de data, ga je even met je probleem langs bij Wouter en Marjolein, de Business Analisten van Retail en Logistiek. Zij hebben altijd een goede neutrale kijk. Na een paar suggesties te hebben besproken ga je weer lekker aan de slag.

Daarna is het tijd voor lunch! Je bakt een paar tosti´s en speelt nog even een potje tafeltennis om weer fris de middag in te gaan.

Na de lunch heb je een gesprek met onze HR Manager. Je vertelt waar je mee bezig bent en welke ideeën je hebt voor concrete verbeteringen. Daarbij hoor je natuurlijk ook vanuit hem wat belangrijk is vanuit de business. Op basis van deze info kun je prima zelfstandig je prioriteiten bepalen.

Vervolgens staat de introductie van een verbetering op het programma. Je hebt een nieuwe workflow voor het aannemen van ziekmeldingen bedacht waarmee de verwachtingen voor iedereen duidelijk zijn en de efficiëntie omhoog gaat. Je neemt je verbeteringen door met de verantwoordelijke en gaat samen aan de slag om het in te richten en te implementeren.


Voordat je naar huis gaat bereid je de volgende dag alvast voor. Morgen zul je de processen, bestaand en nieuw, beschrijven en documenteren. Je bereidt alvast een aantal documenten voor en gaat daarna met een voldaan gevoel naar huis en kun je niet wachten op de volgende dag!

Vereisten

Wat vragen wij van jou?

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Voor het uitvoeren van deze functie is kennis van en inzicht in HR processen noodzakelijk;
 • Je bent in staat om geheel zelfstandig aan projecten te werken en zelf op basis van data prioriteiten te bepalen;
 • Ervaring met verbeteringen van (complexe) processen;
 • Kennis van of ervaring met een E-HRM-systeem zoals AFAS, Visma of Raet is een pré;
 • Je durft initiatief te nemen en keuzes te maken op basis van gegronde analyses.

Wat bieden wij jou?

 • Een jong en enthousiast team;
 • Een baan bij een snelgroeiend bedrijf met de ambitie de grootste speler te worden;
 • Een contract van 32 tot 38 uur;
 • Een salaris van 2731 tot euro 3164 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week. Inschaling op basis van opleiding en ervaring;
 • 24 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur;
 • Eventuele reiskostenvergoeding;
 • Pensioenregeling;
 • Vrijdagmiddagborrel met bier, tafelvoetbal en tafeltennis;
 • En uiteraard korting op ons gehele assortiment!

Mocht jij ons peloton willen komen versterken, stuur dan snel je CV en motivatiebrief naar ons!

Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met onze Recruiter, Aafje.
Aafje is te bereiken via telefoonnummer 06-39530062.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.