Business Analist E-Commerce

Nederland, Gelderland, Arnhem
Tech

Functieomschrijving

Help jij ons met het neerzetten van een inspirerend online fietsplatform? Zorg jij als Business Analist E-Commerce ervoor dat onze webshop en achterliggende systemen zo zijn ingericht dat we een optimale online verkoop- en service ervaring realiseren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als Business Analist E-Commerce zorg je ervoor dat we onze webshop en achterliggende systemen zo inrichten dat we onze klanten de beste online fietservaring bieden. Dit start natuurlijk met innovaties die bijdragen aan een overzichtelijke website waarop we klanten helpen om het juiste product te vinden. We zorgen voor haarscherpe productpagina’s met de meest optimale opbouw en informatie. Denk aan een helder overzicht van de prijzen, acties en bundelproducten die onze Productmanagers met jouw hulp nu eenvoudig kunnen invoeren en aanpassen in ons achterliggende systeem. Voor een perfecte koopervaring kijken we niet alleen naar de levering, maar ook naar de processen en tooling voor online hulp bij gebruikersvragen, garantie, advies en inspiratie. Je zit binnen het Mantel Tech team samen met andere Business Analisten, UX-designers, Front-end Developers en Back-end Developers. Samen met collega’s van verschillende afdelingen onderzoek je hoe we de online klantervaring verder kunnen verbeteren en ben jij de schakel binnen ons Development team voor het innoveren van onze website en systemen.

Hoe kan je werkdag eruit zien?

Je begint de dag met een kop koffie. Eerst check je je e-mail en je bekijkt de tussentijdse resultaten van een lopende A/B-test over twee verschillende designs van de productpagina. Het lijkt erop dat het nieuwe design een hogere conversie oplevert dan het huidige design, maar de test moet nog een paar dagen lopen voor een significant resultaat.

Later in de ochtend heb je een meeting met alle Productmanagers vanuit de verschillende Category teams. Op hun verzoek ben je samen met UX aan de slag gegaan met het het nieuwe ontwerp voor de keuzehulp op onze website zodat klanten nog sneller en eenvoudiger bij de gewenste producten uitkomen. Aan het einde van de ochtend is er een stand-up van ons Development team. Hierin deel je o.a. de feedback die je vanmorgen hebt gekregen. Na de stand-up spreek je dit nog even door met UX en de Developers om te bepalen hoe we de gewenste aanpassingen kunnen verwerken en wat de vervolgstappen zijn voor dit project.

Daarna is het tijd voor lunch. Je bakt een paar tosti´s en speelt nog even een potje tafeltennis om weer fris de middag in te gaan.


Na de lunch ga je aan de slag met een nieuw project: Het verbeteren van de logica achter “vergelijkbare artikelen” op onze productpagina’s. Samen met onze Data-analist bespreek je op welke manier de selectie van producten nu plaatsvindt. Na deze inventarisatie bespreek je met de Productmanager voor fietsen welke wensen hij heeft voor het aanpassen van onze logica zodat we klanten altijd het beste vergelijkbare product kunnen gaan tonen. Na dit overleg ga je koffie halen en je loopt een collega van Marketing tegen het lijf met wie je werkt aan een optimalisatie van de blogs. Je bespreekt even kort de status van de laatste actiepunten voor het verbeteren van de editor en het toevoegen van een leesbaarheidsscore.

Voordat je naar huis gaat, check je nog even of er belangrijke e-mails zijn binnengekomen die niet kunnen wachten. Aan het einde van de dag ga je met een voldaan gevoel naar huis!


Vereisten

Wat vragen wij van jou?

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding;
 • Werkervaring als Informatie-analist, Business-analist of soortgelijke functie is een pré;
 • Ervaring met E-commerce is een pré;
 • Je spreekt zowel de taal van de business als van jouw technische collega’s;
 • Je bent analytisch sterk, kunt goed prioriteren en hebt ervaring met projectmatig werken;
 • Je bent in staat om zelf informatie te verzamelen en (data) analyses te draaien;
 • Je bent communicatief vaardig en maakt eenvoudig contact met collega’s;
 • Het schikt je niet af om met onze Developers mee te praten over databases, SQL, PHP, HTML5, CSS3 en JavaScript.

Wat bieden wij jou?

 • Een enthousiast team;
 • Een baan bij een snelgroeiend bedrijf met de ambitie de grootste en populairste speler te worden;
 • Een contract van 32 tot 38 uur;
 • Een marktconform salaris. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring;
 • 24 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur;
 • Eventuele reiskostenvergoeding;
 • Pensioenregeling;
 • Vrijdagmiddagborrel met bier, tafelvoetbal en tafeltennis;
 • En uiteraard korting op ons gehele assortiment!


Heb je interesse in deze vacature? Dan ontvangen wij graag je CV en motivatiebrief waarin je aangeeft waarom je graag ons peloton komt versterken en wat je affiniteit met fietsen is!

Mocht je vragen hebben over deze vacature, neem dan contact op met onze recruiter, Aafje.
Aafje is te bereiken via telefoonnummer: 06-39530062.


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!