Skip to content

Brand Marketing Manager

Nederland, Gelderland, ArnhemMarketing

Functieomschrijving


Ons doel bij Mantel is om onze klant in een keer te laten slagen. We besteden binnen onze categorieën veel tijd aan onze productpagina's en assortimenten. We zetten de informatie leveranciers om in informatie waarmee onze klanten de juiste keuze kunnen maken. Deze focus op product en categorieniveau willen we graag verder ontwikkelen tot ons Mantel merk. Hiervoor zoeken we een Brand Marketing Manager!


Binnen marketing hebben we een nieuwe structuur voor ogen met twee pijlers. De Performance Marketing pijler, waar alles draait om ROI en de Brand Marketing pijler. Die pijler zich richt op Mantel als merk. Denk aan communicatie, private labels, huisstijl en grafisch, etc. Hiervoor zoeken we een visionair die buiten de gebaande paden denkt, maar wel met een duidelijke voorkeur voor meetbaarheid en data.

Je bent verantwoordelijk voor marketing inzet gericht op het vergroten van onze naamsbekendheid, het marktonderzoek wat daarbij hoort en positioneringskeuze.

In deze functie stuur je Communicatiemedewerkers, het Grafisch Team, videografen en fotografen aan. Dit team bestaat op dit moment uit acht personen.

Hoe kan je werkdag eruit zien?

Vandaag heb je bespreking met ons Categoryteam Onderhoud & Accessoires. Zij hebben een productgroep verkend waarin er potentie is voor een eigen merk. Er is al bepaald in welk prijssegment deze producten terecht komen en leveranciers zijn al op een rij gezet. Tijd om als Brand Manager dit project naar je toe te trekken. Samen met het team bepaal je hoe dit merk in de markt gezet gaat worden. De grafische afdeling heeft al wat concepten gemaakt die je meeneemt naar de meeting. Je hebt ook al een tijdschema uitgewerkt van keuze tot aan lancering. Jij gaat deze lancering tot een succes maken.

In de middag zit je met de Categoryteam Marketeer van ons fietsenteam. Hij heeft alle USP’s op een rij gezet. Samen gaan jullie kijken hoe we deze USP’s goed gaan vermarkten. Is er een verschil tussen Nederland en België? Hoe zorgen we dat onze klanten zo goed mogelijk bekend raken met onze USP’s? Samen kom je tot de conclusie dat de opzet van marketingcommunicatie rondom fietsen anders moet. De USP’s moeten op een andere manier naar voren gebracht worden. Je doet verder onderzoek en vindt nog een aantal goede voorbeelden buiten onze branche waar je inspiratie aan kunt ontlenen. Je bereidt een voorstel voor, waarin je je visie goed uiteenzet, en belegt een meeting met de belangrijke stakeholders die hierover mee moeten beslissen. Als laatste deze dag staat een meeting met ons Teamhoofd Grafisch op de agenda. Jullie spreken de planning door. Via de marketeers heb je vernomen dat ze het idee hebben dat de prioriteiten niet altijd even goed gelegd worden. Samen met het teamhoofd ga je kijken of dit zo is en hoe jullie dit vervolgens kunnen verbeteren.

Vereisten


Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt ervaring als Brand Marketing Manager;

 • Je hebt een duidelijke visie en weet deze uit te dragen;

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding in de richting van Marketing en Communicatie;

 • Je hebt aantoonbare werkervaring als Manager in de Commerciële- of Marketing branche;

 • Je hebt affiniteit met fietsen;

 • Je bent beschikbaar voor 38 uur per week;


Wat bieden wij jou?

 • Een jong en enthousiast team;

 • Een baan bij een snelgroeiend bedrijf met de ambitie de beste en meest populaire on- en offline

 • fietsenwinkel te worden;

 • dienstverband;

 • De mogelijkheid om deels thuis te werken;

 • Eventuele reiskostenvergoeding;

 • 24 vakantiedagen (bij een fulltime werkweek);

 • Korting op ons gehele assortiment uiteraard;


Mocht jij ons peloton willen komen versterken, stuur dan snel je CV en motivatiebrief naar ons!

Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met onze Recruiter Chris, zij is

te bereiken via telefoonnummer 06-21 916 38.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!